Home / Aktivnosti / 12. Weekend – Kako će izgledati predsednička kampanja, koje glave prodaju naslovnice i zašto sve mora da započne i završi se sa folkom

12. Weekend – Kako će izgledati predsednička kampanja, koje glave prodaju naslovnice i zašto sve mora da započne i završi se sa folkom

20.09.2019., Rovinj - 12. Weekend media festival. Predavanje Ko to tamo peva. Photo: Borna Filic/PIXSELL

Veliko interesovanje izazvao je za panel Ko to tamo peva?: Novi talas muzičkih trendova u regiji, a po prvi puta dodeljena je i nagrada za najboljeg političkog PR-ovca. Megafon 2019. otišao je u ruke Marka Milića iz Ureda predsednika Vlade.

„Nikad se nisam bojala, pevala sam pesme koje nitko ne bi pevao“, poručila je Severina Kojić na jednom od najposećenijih panela Tko to tamo peva: Novi val glazbenih trendova u regiji” na kojem se raspravljalo o novom muzičkom žanru, kombinaciji folka i hip-hopa, koji je pokorio celu regiju. Uz Severinu, na panelu su učestvovali i Tonči Huljić, Relja Milanković Reksona i Stefan Đurić Rasta. “Postoji samo jedno generalno pravilo, da na početku i na kraju sve završi na nečemu što zovemo folk. Možemo se mi s time sprdati, ali postoji nešto što je zapisano u DNK ovih prostora”, kazao je Huljić i zaključio kako ljudi u Srbiji žive za muziku, a u Hrvatskoj žele da žive od muzike.

20.09.2019., Rovinj – 12. Weekend media festival. Predavanje Ko to tamo peva.
Photo: Borna Filic/PIXSELL

Najveći hrvatski komunikacijski stručnjaci i politički novinari raspravljali su o očekivanjima na predsedničkim izborima na panelu Svi predsednikovi ljudi”. Andrija Jarak istakao je da bi ovo mogla biti najdosadnija kampanja do sada te da postoje četiri teme koje pale Hrvate, a to su partizani, ustaše, mito i korupcija. Nakon panela dodeljen je ‘Megafon 2019.’ za najboljeg hrvatskog političkog PR-ovca, a nagradu je dobio Marko Milić iz Kabineta predsednika Vlade.

Na jednom od prvih panela, Panic At The Disco: Mediji, javni sektor i kultura” raspravljalo se o Rijeci koja je odabrana kao Evropska prestonica kulture 2020. godine. „Ovaj projekt je skup, velik i vidljiv te će imati efekta na sve, pa čak i na brodogradnju“, kazao je Ivan Šarar, pr za kulturu grada Rijeke.

Šta je dobra naslovnica i zašto je važna raspravljali su glavni urednici novina iz Hrvatske Goran Gavranović, Slovenije – Robert Botteri i Srbije – Veljko Lalić na panelu Dobra naslovnica je dobra naslovnica”. Botteri je istaknuo da na naslovnicama u Sloveniji najviše interesa izazivaju Tito, Hitler i Žižek. „Dobra naslovnica jednom tjedniku može povećati prodaju za 50 posto. U dnevnom listu poput 24 sata, naslovnica povećava prodaju za 5 ili 10 posto, a nekada je to bilo i do 30“, otkrio je glavni urednik 24 sata Goran Gavranović.

20.09.2019., Rovinj -Predavanje Dobra naslovnica je dobra naslovnica. Minja Miletic, Robert Botteri, Veljko Lalic, Goran Gavranovic Photo: Marko Dimic/PIXSELL

Na ovogodišnji Weekend došao je i AJ Coyne, kreativac australskog ogranka BBDO-a koji je na predavanju How Creativity can save our wildlife” predstavio projekt the Lions Share, inicijativu čiji je cilj da podstakne brendove koji se reklamiraju koristeći životinje da ulože u njihovu zaštitu. Do sada je prikupljeno 16 miliona dolara, a Coyne se nada da će dostići cilj od 100 miliona.

20.09.2019., Rovinj – 12. Weekend media festival. atmosfera.Predavanje Aj Coyone i Moderator Ivan Saric.Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Dve trećine dece koja trenutno idu u osnovnu školu radiće poslove koji danas ne postoje, zaključeno je na paneluDigital Challengers”. Da ne treba strahovati od robota jer ćemo sa robotizacijom zarađivati isto ili više sa više slobodnog vremena te imati kvalitetniji život istaknuli su učesnici Joško Mrndže (Google), Željko Kukurin (Valamar Riviera), Milan Mirjanič (McKinsey) i Andrej Grubišić (Grubišić i partneri). „Naša priča o digitalizaciji znači da danas iz Upravne zgrade u Poreču radimo prodaju od 100 milijuna eura ili 45 posto ukupne prodaje Valamara i komuniciramo s milijunima gostiju iz cijelog svijeta. Vjerujem da su prilike za digitalizaciju u hotelijerstvu i industriji putovanja enormne“, dodao je Kukurin.

20.09.2019., Rovinj -Predavanje DIGITAL CHALLENGERS. Mislav Togonal, Josko Mrndze, Zeljko Kukurin, Andrej Grubisic, Milan Mirjanic Photo: Marko Dimic/PIXSELL
Photo: Marko Dimic/PIXSELL

Početak prvog dana festivala obeležio je i prvi video prenos sa drona na 5G mreži u ovom delu Evrope uspostavljen između Rovinja i prvog 5G ostrva u Hrvatskoj – otoka Krka. U glavnu dvoranu Weekenda uključen je live prenos leta dronom iznad Krka, a publici se sa Krka na 5G mreži obratio i Srđan Kovačević, izvršni direktor startupa Orqa. Testiranje se sprovelo na živoj 5G mreži, čime je Hrvatski Telekom prikazao kako će izgledati budućnost tehnologije.

FOX Networks Group Hrvatska na ovogodišnjem Weekend Media Festivalu organizirao je izložbu pod nazivom National Geographic: Women – A century of change kojom slavi snažne, hrabre i istrajne žene svih svetskih kultura i naroda.

20.9.2019., Rijeka – Na Korzu odrzana demonstracija i predstavljanje olimpijskih sportova povodom obiljezavanje Hrvatskog olimpiskog dana. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

About urednik

Još novosti

FOCUS – konferencija o inovacijama i komunikacijama u javnoj upravi i javnim kompanijama

Pozivamo vas da učestvujete online na FOCUS konferenciji o inovacijama i komunikacijama u javnoj upravi …