Home / Aktivnosti / DŽEJSON ROMEJKO, BIVŠI KREATIVNI DIREKTOR SAATCHI & SAATCHI, JE NOVI SPARK.ME 2017 GOVORNIK

DŽEJSON ROMEJKO, BIVŠI KREATIVNI DIREKTOR SAATCHI & SAATCHI, JE NOVI SPARK.ME 2017 GOVORNIK

Organizacioni tim jedne od najvećih marketing konferencija u Jugoistočnoj Evropi, Spark.me, koja se održava 29. i 30. maja, u Budvi, je najavio novog potvrđenog govornika. Radi se o Džejsonu Romejku (Jason Romeyko), bivšem kreativnom direktoru Saatchi & Saatchi i dobitniku brojnih svetskih priznanja najvišeg nivoa iz oblasti marketinga i advertajzinga.

Romejko je proveo više od dve decenije radeći za Saatchi & Saatchi, međunarodnu kompaniju koja se bavi komunikacijama i advertajzingom i koja je poznata po svojim nesvakidašnjim i kreativnim rešenjima. Kao međunarodni izvršni kreativni direktor radio je na projektima za gigante kao što su Deutsche Telekom, Toyota i Glaxo-Smith Kline.

Tokom svoje karijere, Romejko je osvojio nekoliko Grand Prix, Zlatnih, Srebrnih i Bronzanih nagrada na Cannes Lions festivalu (globalnom događaju koji okuplja sve one koji rade u oblastima kreativnih komunikacija i advertajzinga). Takođe, osvojio je i veliki broj priznanja od strane stručnih tela kao što su Eurobest (festival koji prepoznaje najkreativnije ljude i rešenja na nivou Evrope), London International Awards, ADCE, ADC, CCA, ADCI, Golden Drum, Epica, Clio i mnogi drugi.

Romejko je 2015. godine osvojio impresivnih 9 priznanja na Cannes Lions festivalu za saradnju sa Vangardist magazinom na njihovom “HIV+” izdanju, koje je za cilj imalo da podigne svijest o ozbiljnosti i implikacijama virusa. Izdanje je bilo specifično po tome što je prilikom štampanja korišteno mastilo pomiješano sa HIV pozitivnom krvlju. Već naredne godine, Romejko je osvojio 10 novih priznanja na Cannes Lions festivalu, prvenstveno za rad na prvoj mobilnoj igrici koja omogućava igračima da doprinesu borbi protiv demencije – Sea Hero Quest. O popularnosti igre govori činjenica da je preuzeta preko 2,3 miliona puta, te da je igranjem dobijena količina podataka za čije bi sakupljanje, u normalnim uslovima, bilo potrebno preko 7.500 godina.

Danas Romejko svoju karijeru nastavlja da gradi kao globalni izvršni kreativni direktor Serviceplan grupe, sa ciljem da je pretvori u prvorangiranu nezavisnu grupaciju advertajzing agencija na svijetu.

Organizatori Spark.me su ranije objavili imena četiri ovogodišnja govornika – u pitanju su Rori Saterlend (Rory Suterland), potpredsjednik Ogilvy & Mather UK, globalne advertajzing i marketinške agencije sa sjedištem u Londonu, Šarad Sagar (Sharad Sagar), društveni preduzetnik iz Indije koji se nalazi na listi časopisa Forbs “30 uspješnih ljudi mlađih od 30 godina”, Rob Ficpatrik (Rob Fitzpatrick), serijski preduzetnik i autor međunarodno priznate knjige za preduzetnike “The Mom Test“ i Džon Burkhart (Jon Burkhart), specijalista za oblast marketinga sadržajem (content strategist), koji dolazi iz Londona. U narednom periodu će biti objavljena imena ostalih govornika na konferenciji.

Karte za konferenciju Spark.me se mogu kupiti na zvaničnom sajtu konferencije www.spark.me. Puna cena karte je 300€, ali svi zainteresovani mogu kupiti svoju kartu po promotivnoj ceni od 250€ do 14. maja. Članovima DSOJ je obezbeđen i dodatan popust od 20% na promo ceni karte.

Kao motivacija za sve mlade ljude željne znanja, u ponudi su i studentske karte koje su namijenjene srednjoškolcima i studentima redovnih, postdiplomskih i doktorskih studija koji su mlađi od 27 godina, a čija cijena iznosi svega 50€. Cena karte uključuje pristup svim predavanjima u toku oba dana konferencije, ručak u hotelu Mediteran na bazi švedskog stola za oba dana konferencije, osveženje na svim kafe pauzama u toku oba dana konferencije, kao i koktel prijem prve noći konferencije. Cena karte ne uključuje troškove prevoza i smeštaja. Sve kupljene karte se mogu naknadno preneti na drugu osobu (“name change”), ali se uplaćeni novac ne može refundirati.

Konferencija Spark.me održaće se po peti put, 29. i 30. maja, u hotelu Mediteran u Budvi, pod organizatorskom palicom kompanije doMEn d.o.o, agenta registracije nacionalnog .ME domena. Spark.me je konferencija koja nudi brojne šanse za biznis i koja na jednom mestu okuplja lidere iz poslovnog sveta, sveta tehnologije, inovacija i marketinga, startapove i ljude željne znanja. Više informacija o konferenciji, načinu prijave, kotizacijama i prethodnim konferencijama možete saznati na zvaničnom sajtu na adresi www.spark.me, Facebook stranici www.facebook.com/sparkdotme i Twitter nalogu www.twitter.com/sparkdotme.

About urednik

Još novosti

“Represent Communications” proglašena za najbolju PR agenciju u Srbiji

Agencija “Represent Communications” još jednom je osvojila prestižnu nagradu za najbolju PR agenciju u prošloj …