Home / Aktivnosti / Facebook gradi centar za čuvanje podataka u Singapuru

Facebook gradi centar za čuvanje podataka u Singapuru

Američki internet div Facebook objavio je da namerava da uloži 1,02 milijarde dolara za centar za čuvanje podataka u Singapuru, koji će biti prvi centar tog tipa koji poseduju u Aziji i 15. na svetu.

Centar će biti gotov oko 2022. godine, struja za njegovo funkcionisanje biće osigurana iz obnovljivih izvora energije, a zgrada će biti prilagođena tropskoj klimi Singapura.

U njemu će biti serveri američkog tehnološkog diva i njegove tehničke službe, rekao je novinarima potpredsjednik Facebooka za infrastrukture centara podataka.
Objekt od 170.000 kvadratnih metara imat će 11 spratova i bit će projektovan da bude otporan na visoke temperature u Singapuru sa novim sistemom hlađenja koji koristi vodu, a ne vazduh i bit će prilagođen na vlažnost. Fasada će imati rupice kako bi vazduh bolje cirkulisao.

Facebook učestvuje u razvoju sopstvene infrastrukture da bi ona bila bolje prilagođena njegovim potrebama i da bi ojačao sigurnost podataka.
Kompanija koja je krajem juna imala 2,23 milijarde aktivnih korisnika, izabrala je Singapur zbog njegove solidne infrastrukture, kvalifikovane radne snage i povoljne investicione klime rekao je Farlong.

Kompanija Google izgradila je dva centra za podatke u Singapuru i upravo je objavila da planira da gradi i treći, sa ukupnim investicijama od 850 miliona dolara.

Izvor: seebiz.eu

Foto:Pixabay

About urednik

Još novosti

FOCUS – konferencija o inovacijama i komunikacijama u javnoj upravi i javnim kompanijama

Pozivamo vas da učestvujete online na FOCUS konferenciji o inovacijama i komunikacijama u javnoj upravi …