Home / Aktivnosti / Kreativna industrija i ove godine na Kopaonik biznis forumu

Kreativna industrija i ove godine na Kopaonik biznis forumu

Kreativna industrija kao tema i ove godine biće zastupljena na programu 26. Kopaonik biznis foruma. Prvog dana Foruma sve učesnike očekuje zanimljiv panel na kome će se govoriti o kreativnoj ekonomiji a svoje učešće na ovom panelu potvrdili su i popularni glumac Radivoje Raša Bukvić kao i Slavimir Stojanović, grafički dizajner.

„Kreativne industrije su veoma važan deo opšte ekonomije jedne države. To je deo industrije koji je u velikim razvijenim zemljama izuzetno profitabilan i donosi jako veliki udeo u ukupnoj državnoj ekonomiji.Teme o kojima ćemo raspravljati na Kopaonik biznis forumu vezane su za neraskidivost između kreacije, između nečeg što je duhovno i neprocenjivo na neki način i kako to staviti u kontekst i funkciju jedne stabilne ekonomije”,izjavio je Slavimir Stojanović, grafički dizajner.

 

Srpski Davos je tokom prošlogodišnjeg okupljanja po prvi put akcenat stavio na kreativnoj industriji, od koje u ovom trenutku u Evropi živi 15 miliona ljudi. Iako je reč o najbrže rastućoj grani industrije, koja je od 2014. do 2016. godine zabeležila rast veći od 30 odsto, u Srbiji se o njoj pre Kopaonik biznis foruma 2018. u online medijima pisalo 30% manje nego u mesecima nakon Foruma. O povećanju svesti o ovoj vrsti ekonomije nakon Foruma svedoči i podatak agencije Digital Element da se sam termin „kreativna industrija“ u online medijima u periodu mart 2018 – februar 2019. pomenuo čak 37 puta više nego u godini pre.

Kopaonik biznis forum ima i svoj zvanični veb sajt – www.kopaonikbusinessforum.rs na kome se mogu naći sve informacije o programu i učesnicima.

Akreditacija medija je u toku i svi zainteresovani predstavnici medija svoje prijave mogu poslati putem linka: https://www.kopaonikbusinessforum.rs/registration/media.

About urednik

Još novosti

Predstavljamo vam pobednike BalCannesa 2020. godine

Bruketa&Žinić&Grey najbolja je agencija BalCannesa 2020, dok je za najbolji projekat iz cele regije proglašen …