Home / Aktivnosti / Najavljeni predsednici žirija Cannes Lions 2019

Najavljeni predsednici žirija Cannes Lions 2019

Međunarodni festival kreativnosti Cannes Lions najavio je 27 predsednika žirija koji će voditi i obavljati ulogu mentora u radu članova žirija različitih kategorija tokom 66. izdanja festivala.

Predsednici žirija nagledaju arhitekturu Cannes Lions nagrada, predstavljenu prošle godine, koja uključuje devet kategorija nagrada. Pomoću tih kategorija organizacijska struktura učesnicima daje mogućnost navigacije festivala, kao i prikazivanja raznolikosti i specifičnosti posla industrije kreativnih komunikacija. Članovi žirija će imati odgovornost nadzora radova koji će predstavljati 2018. godinu i postavljanje smernice za kreativnu godinu koja sledi.

Philip Thomas, predsednik Cannes Lions-a, izjavio je: “Osvajanje Kanskog Lava pokazuje kreativnu izvrsnost. To je inspirativan posao koji se ističe svojim inovacijama, uticajem i efektivnošću. Nagrađujući žiri prepoznaje najbolji kreativni učinak u prethodnoj godini, ali takođe nagoveštavaju budućnost kreativnosti. Naši predsednici žirija ključni su u tom procesu, svojim primerom demonstriraju kreativne dosege u vodećim timovima, organizacijama i brendovima kako bi postavili uzorne standarde. Jako smo ponosni što imamo njihove talente i iskustva koja će voditi ovogodišnje žirije u postavljanju novih dosega u napretku kreativnosti.”

Sastav žirija za 2019. godinu uključuje dva nova Lava: Entertainment Lion for Sport i Creative Strategy Lions, dok je Product Design Lion ukinut. Ova smena disciplina unutar festivala ukazuje na promenjivu prirodu industrije te način evoluiranja budućnosti u oblasti kreativnosti.

Communication kategorije traže novu veliku kreativnu ideju, gde su kampanje oživljene kroz briljantna partnerstva, ljude i storytelling. Craft kategorije usredsređuje se na umeće, veštinu, talenat i polet potreban za dostavljanje prekrasno izvedenih ideja s snagom probijanja i oživljavanja kreativnih ideja. Entertainment kategorije slave kreativnost koja ide dalje od brendiranih komunikacija kako bi se kreirali autentični zabavni sadržaji koji zaokupljaju potrošače i utiču na kulturu. Experience kategorije fokusiraju se na snažni standard brenda koji je deo inteligentnog putovanja klijenta i atraktivnog iskustva.

Good kategorije idu iznad svrhe branda i žele da iskoriste komunikacije kako bi menjale kulturu, stvarale promene i pozitivno uticale na svet. Health kategorije slave kreativnost brendirane komunikacije unutar inovativnog, ali strogo regulisanog sektora koji ima jedinstvenu moć da doista menja živote. Impact kategorije slave komercijalnu, kreativnu efektivnost i tehniku korišćenu u merenju uticaja komunikacije brenda. Reach kategorije razumeju da uviđajnost, strategija i planiranje omogavaju brendovima da efektivno komuniciraju s korisnicima i pomažu im da budu primećeni unutar konstantne bitke za pažnjom.

Predsednici žirija pridružiće se svojim saradnicima na Cannes Lions-u gde će pobednički radovi biti nagrađivani svake večeri od 17. do 21. juna 2019. godine.

Prijave za nagrade su otvorene od 17. januara 2019. Više informacija vezane za prijave i detalje o tome kako pristupiti festivalu se mogu naći na www.canneslions.com.

About urednik

Još novosti

Dodeljene četiri srebrne i četiri bronzane Effie nagrade

Na gala ceremoniji koja je upriličena pred oko više od 200 zvanica, u Ateljeu 212, …