Home / Aktivnosti / Najdžel Kenedi otvara večeras 50. Zlatni BEMUS!

Najdžel Kenedi otvara večeras 50. Zlatni BEMUS!

Legendarni britanski violinista, Najdžel Kenedi, održaće spektakularni koncert pod nazivom „Od Baha do Geršvina“ otvoriće večeras 50. BEMUS-a.

Kenedi će nastupiti sa kamernim ansamblom u 20.00 u Sava centru.

Nakon višedecenijske karijere pune milionskih tiraža i vodećih svetskih nagrada, Kenedi je stekao reputaciju kao jedan od vodećih svetskih virtuoza. Izvodio je muziku najšireg repertoara- od klasičnih kompozitora do Hendriksa, nastupao je sa legendama poput Pola Makartnija i Roberta Planta, svirao je za Britansku kraljevsku porodicu i obišao svet nebrojeno puta nastupajući sa vodećim svetskim orkestrima.

Ljubav prema džezu bila je veoma izražena u karijeri Najdžela Kenedija. Vanvremenski standardi kao što su numere “Summertime”, “They Can’t Take That Away From Me” i “Porgy and Bess” obrađeni su u Kenedijevom neponovljivim stilu i zanosu na albumu “Kennedy Meets Gershwin”, objavljenom na 120. godišnjicu Geršvinovog rođenja.

” Johan Sebastijan Bah je klasični kompozitor koji mi je u životu dao najveću inspiraciju. Dan bez Baha, ne bi bio pravi dan u mom životu. Poljska je važan deo mog života kao što je i moja supruga Poljakinja, a i mnogi od muzičara sa kojima radim. Najveći deo moje muzike napisao sam u poljskim planinama. Mađioničar iz Lublina je muzička slika tragično izgubljenih jevrejskih zajednica u Poljskoj, viđena očima velikog pisca Isaka Baševisa Singera. Možda sada kada je Poljska stara 100 godina ova zemlja će biti u stanju da pruži ruku prijateljstva jevrejskom narodu i podstakne obnavljanje njihovih zajednica, time obogaćujući raznolikost koju bi svi trebalo da dožive u životu u ovoj prelepoj zemlji.

Geršvin je još jedan sjajan primer za raznolikost. Njegovo jedinstveno povezivanje klasičnih, džezerskih, jevrejskih melodijskih osobenosti i energije Njujorka ne dozvoljava da imate bilo kakve predrasude. On predstavlja prijateljstvo, patos i pozitivnu energiju.”

50. BEMUS održaće se od 10. do 20. oktobra. Tokom deset dana u beogradskim koncertnim dvoranama i muzejima nastupaće istaknuti solisti, ansalmbi i horovi, a predstaviće se i mladi umetnici.

Izvor: Promo

Foto: Promo

About urednik

Još novosti

Održan #How2PR – Komunikacija održivog razvoja u privredi i medijima

Bez komunikacije održivi razvoj ne bi bio moguć! Društvo Srbije za odnose s javnošću u …