Home / Novosti i blog / Novosti / Održana četvrta sednica Suda časti DSOJ

Održana četvrta sednica Suda časti DSOJ

startup-593327_1280Četvrta sednica Suda časti DSOJ održana je u prostorijama Dunav osiguranja (Kolarčeva 7/VIII), u sredu, 28. oktobra 2015. godine.

U radu su učestvovali Vedran Ivanković, Milica Slijepčević i Dragana Roter.

Sud časti poziva PR stručnjake da realno prikazuju cenu usluga u ponudama za konkurse.

Sudu časti DSOJ je na sednici održanoj 28. oktobra, razmotrio nove primere odluka u postupku javnih nabavki tokom kojih su izabrane PR agencije koje svoje usluge nude besplatno ili po desetak puta nižoj ceni od procenjene vrednosti nabavke.

Tim povodom zapaženo je da se na pozive za javnu nabavku PR usluga najčešće odazivaju dve – tri agencije, od kojih  neke bivaju odbijene jer ne ispunjavaju sve tražene uslove. Ovakvo ponašanje ukazuje da najnovije izmene i dopune Zakona o javnim nabakama, koje su stupile na snagu 12. avgusta, ne menjaju ponašanje učesnika u proceduri jer ishod tendera i dalje zavisi od najniže ponuđene cene.

Sud časti zato poziva sve učesnike na konkursima za komunikacijske usluga da se odgovorno ponašaju i da se prilikom pravljenja ponude i odlučivanja o njoj rukovode pre svega kvalitetom usluge, kao  i stručnošću i inovativnošću tima, a zatim njenom finansijskom vrednošću da bi postupkom nabavke pružili/dobili najbolji odnos kvaliteta i cene.

Sud časti smatra da obesmišljavanje vrednosti našeg rada ne doprinosi fer odnosima i afirmaciji struke već podstiče percepciju da smo deo korumpiranog okruženja. Uz to, praksa nas je naučila da rad na  konsultantskim uslugama, za koje se zna da će biti plaćene ispod realne cene, utiče na motivisanost PR timova da se maksimalno profesionalno pozabave kreiranjem i pružanjem najboljih usluga tako da se time snižava kvalitet ponude i dodatno usporava razvoj struke.

About urednik

Još novosti

Konferencija PROPR

Vodeća međunarodna konferencija PRO.PR ove godine održava se u periodu između 11. i 14. aprila, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *