Home / Aktivnosti / Osnovana “GWPR Romania”

Osnovana “GWPR Romania”

Preko 70 profesionalaca za komunikaciju i odnose s javnošću okupilo se 6. juna u Bukureštu na događaju povodom osnivanja GWPR Romania, novoformirana nacionalna organizacija priključila se globalnoj mreži GWPR (Global Women in PR) organizacija.

GWPR Romania saopštila je da je glavni cilj njenog osnivanja poboljšanje ugleda PR industrije u Rumuniji, gde žene čine 80% profesije, i povećanje broja žena na rukovodećim pozicijama u PR-u.

GWPR Romania predvode Ana-Maria Diceanu (Brain 4 Strategy), Corina Vasile (Raiffeisen Bank) i Cristina Hanganu (Lidl). Osnivači su: Lidia Solomon (Honeivell); Dana Oancea (Forum za međunarodne komunikacije), Irina-Ileana Ionescu (Coca-Cola Helenic Company), Ioana Manoiu (GMP PR), Crenguta Rosu (DC Communications), Cristina Popescu (Danone), Gabriela Lungu (WINGS Creative Leadership Lab) Anca Ungureanu (UniCredit Bank), Irina Roncea (Golin) i Oana Mateescu (Ursus Breveries).

Suosnivač Ana-Maria Diceanu saopštila je da je uspostavljeno partnerstvo sa prestižnim univerzitetom Kuadriga u Berlinu, u cilju poboljšanja obrazovanja nove generacije žena u PR-u.

Predstavljeni su rezultati kvalitativnog istraživanja o efikasnosti rumunske PR industrije. Istaknuta je važnost rumunske PR industrije koja uprkost skromnim budžetima obezbeđuje istinski inovativna rešenja preduzećima.

Ana-Maria Diceanu, suosnivač GWPR Romania istakla je: “Od danas smo deo globalne zajednice. Ovo će pomoći ženama u PR-u, ovde u Rumuniji, tako što će nam omogućiti pristup većem znanju, resursima i međunarodnoj mreži “.

“Verujem da je ovo značajna prilika za žene PR profesionalce da edukuju tržište o vrednostima koje komunikacije donose kompaniji”, dodala je Corina Vasile, suosnivač GWPR Romania.

Osnivanju GWPR Romania prisustvovale su Suzan Hardvick i Angela Oakes suosnivači i predsednici krovne organizacije GWPR.

Sue Hardvick izjavila je: “Sa oduševljenjem pozdravljamo ulazak GWPR Romania u našu rastuću globalnu mrežu žena u PR industriji. Naš cilj je da pomognemo, podstaknemo i inspirišemo žene da preuzmu vodeću ulogu u PR i komunikacijskoj profesiji.”

About urednik

Još novosti

#PRIZNANJE 2020 – FINALISTI

Drage koleginice i kolege, Obaveštavamo vas da su danas, 25. septembra 2020. godine objavljeni rezultatu prvog kruga …