Home / Aktivnosti / Predsednice dva svetska udruženja dolaze na PRO PR

Predsednice dva svetska udruženja dolaze na PRO PR

Ovogodišnja 17. PRO PR konferencija ugostiće ugledne stručnjake za odnose s javnošću. Neki od predavača su gđa. Svetlana Stavreva predsednica svetskog udruženja za odnose s javnošću The International Public Relations Association (IPRA) osnovane 1940. godine te gđa. Maria Laura Garcia predsednica svetske obaveštajne agencije FIBEP osnovane 1953.

Takashi Inoue predsednik japanskog instituta za odnose s javnošću takođe će biti jedan od ključnih predavača. Ova međunarodna konferencija održava se po 17. put za redom, ovoga puta u Hrvatskoj. PRO PR je konferencija specifična po tome što se svake godine održava u drugoj državi u regiji. Svoje znanje podeliće će i Raymond Frenken direktor komunikacija u Evropskog udruženja banaka, Zarena Kancheva PR i marketing menadžer u Viberu kao i Patrick Harris bivši glavni sekretar odeljenja za medije Njegovom visočanstvu princu od Walesa.


Konferenciju će obeležiti i dva panela na temu uloge odnosa s javnošću u brendiranju turističkih destinacija i pojmu digitalizacije na području odnosa s javnošću. Ova konferencija posvećena je ključnom izazovu komunikacijske transformacije.

”Nažalost ni nakon 25 godina od osamostaljenja nemamo dovoljno transparentne komunikacije na političkom i privrednom nivou. Ne postoji dovoljna svest javne uprave i zaposlenih u javnoj upravi o važnosti odnosa s javnošću niti su stručnjaci za odnose s javnošću na svim nivoima dovoljno priznati. Velike korporacije i određeni komercijalni sektori kompanije razumeju važnost toga. Unutar novonastalih uspešnih kampanija ponegde još uvek nedostaje IT sektor koji bi strateški komunicirao. Iako je startup zajednica dostigla svoj vrhunac u percepciji, njihova komunikacija zaostaje. Iako govorimo o digitalnoj pismenosti, tehnologije toliko brzo napreduju da se, prema statistički dostupnim podacima prema broju stanovnika, veoma malo građana služi digitalnim servisima koje su uspostavile javne uprave. U tome prednjači Slovenija. Srbija ima na nacionalnom nivou jasnu strategiju već pune dve godine, a Hrvatska u poslednjem tromesečju komunicira sve više digitalnu transformaciju.” izjavio je g.Danijel Koletić predsednik organizacionog odbora PRO PR konferencije.

17. PRO PR konferencija održaće se od 10. do 13. aprila 2019. godine u hotelu Katarina u Selcu u Hrvatskoj. Očekuje se odaziv od više od 200 učesnika iz zemalja u regiji koji će svojim dolaskom doprineti nastavku tradicije održavanja ove konferencije.

Informacije o konferenciji i njenom programu dostupne su na službenoj web stranici događaja: www.pro-pr.com.

Članovi Društva Srbije za odnose s javnošću dobijaju popust na kotizacije za rane prijave. Alikacionu formu možete pronaći na linku. Molimo vas, da svi zainteresovani članovi naznače da su članovi DSOJ-a.

About urednik

Još novosti

Na Weekendu u Rovinju dodeljene sedme po redu SoMo Borac nagrade

Pred prepunom, najvećom dvoranom Weekenda, po sedmi put dodeljene su SoMo Borac nagrade koje prepoznaju najbolje …