Home / Aktivnosti / Aktuelno / PReobrazuj se! – 15.

PReobrazuj se! – 15.

Milos_MilovanovicDruštvo Srbije za odnose s javnošću u ponedeljak 28. aprila od 18 časova u prostorijama In Centra (Cara Lazara 5-7, Beograd) organizuje predavanje na temu “Komunikacija u javnoj upravi – rešavanje krize na terenu”. Predavanje će održati Miloš Milovanović, internacionalni UN FAO konsultant i bivši pomoćnik ministra u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije.

Poljoprivredno-prehrambeni sektor predstavlja jednu od vitalnih grana privrede zemlje. Tržišna dešavanja, državne odluke, vremenske prilike i neprilike u velikoj meri utiču na ovaj sektor i sve njegove učesnike – od kompanija angažovanih u proizvodnji i preradi poljoprivrednih proizvoda, poljoprivrednih proizvođača, do samih potrošača i izvoznih tržišta. Komunikacija nadležnih državnih organa s javnošću u svakodnevnom radu, a pogotovo u vanrednim okolnostima od vitalnog je značaja za obezbeđivanje normalnog snabdevanja stanovništva i stvaranje ambijenta za bavljenje ovom delatnošću.

Na predavanju ćete, između ostalog, moći da čujete:

  • Na koji način je Ministarstvo poljoprivrede u prethodnim godina uspevalo da odži balans u komunikaciji između velikoj broja ciljnih javnosti;
  • Koju ulogu u tome je imala PR služba Ministarstva;
  • Na koji način su uspevali da reše goruće probleme na terenu;
  • Da li su imali komunikacijske strategije i pomoć medija, ali i
  • U kojoj meri su komunikacijski uspešno rešena pitanja alfatoksina u mleku, protesti poljoprivrednika i blokada Vojvodine 2011. godine, kao i protesti malinara.

O predavaču:
Miloš Milovanović završio je osnovne studije na Poljoprivrednom fakultetu, a magistrirao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Tokom 2007. godine bio je gostujući student Univerziteta u Oksfordu u Velikoj Britaniji. Nakon prakse u Evropskoj banci za rekonstrukciju i razvoj, 2004. godine počinje da radi u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije u Sektoru za analitiku i agrarnu politiku. Od jula 2008. godine do maja 2013. godine bio je na poziciji pomoćnika ministra u istoimenom Ministarstvu. Od novembra 2013. godine radi kao koordinator projekata UN FAO i EBRD u Srbiji i kao internacionalni UN FAO konsultant.

Prijavljivanje za predavanje traje do petka 25. aprila do 13 časova na mejl drustvo@pr.org.rs, a broj mesta je ograničen.
Ovom prilikom zahvaljujemo se In Centru koji nam je obezbedio prostor za ovaj događaj.

About urednik

Još novosti

FOCUS – konferencija o inovacijama i komunikacijama u javnoj upravi i javnim kompanijama

Pozivamo vas da učestvujete online na FOCUS konferenciji o inovacijama i komunikacijama u javnoj upravi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *