Home / Aktivnosti / Aktuelno / PReobrazuj se! – 18.

PReobrazuj se! – 18.

Dusan SDruštvo Srbije za odnose s javnošću u četvrtak 11. septembra od 18 časova u prostorijama In Centra (Cara Lazara 5-7, Beograd) organizuje predavanje na temu “Digitalnim komunikacijama (ustanova kulture), sa manje novca, do više (pozorišne) publike”. Predavanje će održati dr Dušan Stojaković, koordinator za eksterne komunikacije u kompaniji Hemofarm.

Tokom predavanja čućete kako dobrom i izbalansiranom digitalnom komunikacijom unaprediti reputaciju, promovisati repertoar, steći novu publiku, a uštedeti budžet koga zapravo nema. Tema predavanja čini deo doktorskog istraživanja autora, a govori o tome kako da ustanove kulture, posmatrano na primerima pet reprezentativnih beogradskih pozorišta, mogu putem digitalnih kanala komunikacije, društvenih mreža i Interneta uopšte, da unaprede komunikaciju sa publikom, očuvaju postojeću, animiraju novu, a da budžetska izdvajanja, koja su svakako više nego nedovoljna, koliko-toliko preusmere u nove produkcije, što im ciklično donosi mogućnost povraćaja uloženih sredstava (ROI) i ostvarivanja profita…

Ključni deo je procena nastupa pozorišta na Internetu kroz teoriju VII mitova o “hiper-društvenim organizacijama“ (autora Fransoa Gosioka), a kroz koju mogu da se posmatraju sve ustanove, institucije i kompanije, pa čak i pojedinci, koji komuniciraju putem digitalnih kanala, te lociraju manjkavosti tih komunikacija, uz šansu da se unapredi onlajn reputacija.

O predavaču:
Dušan Stojaković je rođen u Beogradu, 1978. godine. Fakultetsku diplomu stiče na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu (2001. – FTV producent). Odmah nakon diplomskih, upisuje magistarske studije u Rektoratu Univerziteta umetnosti – Teorija umetnosti i medija. Nakon toga i doktorske studije u okviru iste katedre. Paralelno sa poslediplomskim studijama, obavlja funkciju saradnika Centra za profesionalni razvoj i konsalting, u okviru Rektorata, kao stipendista Ministarstva nauke.

Svoju poslovnu praksu unapređuje u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (Dubai i Abu Dabi), te Iranu i Libanu, kao stručni saradnik i konsultant nekoliko kompanija, u oblastima telekomunikacija i farmacije. Od 2006. godine, zaposlen je u Hemofarmu, gde trenutno obavlja funkciju koordinatora za eksterne komunikacije, baveći se korporativnim marketingom, održivim razvojem i digitalnim komunikacijama.

Akademske 2010/11. ponovo pokreće svoj naučni rad u okviru doktorskih naučnih studija menadžmenta kulture i medija na FDU. Uspešno brani doktorsku tezu marta 2014. stičući najviše naučno zvanje. Član je DSOJ-a. Aktivno govori engleski i ruski jezik, a uspešno koristi i nemački, španski i arapski jezik.

Dušan je 2012. godine osvojio PRiZNANJE „Dr Dragutin Vračar” Društva Srbije za odnose sa javnošću za najbolji akademski rad u 2011. godini, za specijalističko-seminarski rad Srpsko pozorište na društvenoj mreži Facebook, pod mentorstvom dr Dragane Čolić Biljanovski.

Prijave za predavanje traju do utorka 9. septembra na mejl drustvo@pr.org.rs, a broj mesta je ograničen.

About urednik

Još novosti

FOCUS – konferencija o inovacijama i komunikacijama u javnoj upravi i javnim kompanijama

Pozivamo vas da učestvujete online na FOCUS konferenciji o inovacijama i komunikacijama u javnoj upravi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *