Home / Aktivnosti / Aktuelno / PReobrazuj se: Kako da PR & SEO rade zajedno?

PReobrazuj se: Kako da PR & SEO rade zajedno?

photoDruštvo Srbije za odnose s javnošću u sredu 18. marta od 18 časova u prostorijama In Centra (Cara Lazara 5-7, Beograd) organizuje predavanje na temu „Kako da PR & SEO rade zajedno?“. Predavanje će održati dr Nataša Krstić, docent na Fakultetu za medije i komunikacije Univerziteta Singidunum.

U prošlosti, SEO (optimizacija sajta na internet pretraživačima), kreiranje sadržaja (content marketing) i odnosi s javnošću (PR) posmatrani su kao zasebne veštine, koje su nudile različita rešenja. Kao rezultat učestalosti procesa ažuriranja Google algoritma (Pingvin i Panda), pojavila se potreba za njihovom sinergijom. SEO i PR danas imaju gotovo identične ciljeve: da podignu kvalitet sadržaja sajta, koji Google bogato nagrađuje visokom prirodnom pozicijom sajta na internet pretraživaču, kao znak poverenja koji će uticati na privlačenje posetioca, zainteresovati i angažovati ciljnu publiku – među kojima su i novinari.

O predavaču:
Dr Nataša Krstić docent je na Fakultetu za medije i komunikacije Univerziteta Singidunum iz oblasti Menadžment – marketing, i Komunikologija – Digitalne komunikacije, gde predaje studentima osnovnih studija nakon višegodišnje karijere u međunarodnim finansijskim institucijama Eurobank i Unicredit. Bila je u dva mandata članica UO srpske mreže Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija i predsednica Radne grupe za DOP pri Udruženju banaka Srbije. Aktivno je učestvovala u osnivanju Saveta stranih investitora Srbije (FIC), Nemačko-srpskog poslovnog udruženja (DSW) i Foruma Srbija – Nemačka. Članica je britanskog Instituta za direktni i digitalni marketing (IDM), Društva Srbije za odnose s javnošću (DSOJ) i srpskog Udruženja za marketing (SEMA).

Prijave za predavanje traju do ponedeljka 16. marta na mejl drustvo@pr.org.rs, a broj mesta je ograničen.

About urednik

Još novosti

Nagrada DSOJ-a za kampanju “Isključi nasilje” agenciji Homepage i Ministarstvu pravde

Zajednički projekat “Isključi nasilje” agencije Homepage i PR tima Ministarstva pravde Republike Srbije nagrađen je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *