Home / Aktivnosti / Aktuelno / PReobrazuj se: Od prve dame, do prvog predsednika u suknji!

PReobrazuj se: Od prve dame, do prvog predsednika u suknji!

foto marijaDruštvo Srbije za odnose s javnošću u utorak 14. aprila od 17:30 časova u hotelu Jump Inn organizuje druženje članova i predavanje na temu „Američka predsednička kampanja – od prve dame, do prvog predsednika u suknji“. Predavanje će održati Marija Šajkaš, Head of Development and Operations u MDI-USA u Njujorku.

Predavanje će se fokusirati na sledeće teme:

  • Uvod u mehanizam američkih izbora;
  • Osnovni pojmovi: važnost Ajove, super utorak, elektolar koledž…
  • Početak kampanje – spinovanje, targetiranje, swing states, mudsliding, foto-ops, režirani događaji, leaks, push polls, “oktobarsko iznenađenje”…
  • Promena uloge medija;
  • Prve negativne kampanje – manipulacija slike;
  • Primeri koji dokazuju da je Hilari počela kampanju (iako to nije javno rečeno);
  • Metoda pozicioniranja kandidata.

Ono što nije pokriveno, a zaslužuje celo posebno predavanje jeste Prvi američki amandman koji široko shvata slobodu govora i zbog čega je sve što se u USA dešava u medijima moguće. Više informacija o sličnom predavanju koje je Marija Šajkaš održala Udruženju novinara BiH prošlog leta pogledajte OVDE.

O predavaču:

Marija Šajkaš je novinarka sa 25 godina iskustva. Radila je kao reporter, urednik, medijski konsultant i trener. Tokom i nakon rata u bivšoj Jugoslaviji radila je kao referent za štampu u Međunarodnom komitetu Crvenog krsta i kao zamenik glavnog urednika magazina “Mostovi” u BiH. Po odlasku u Ameriku, Marija je radila kao konsultant za medije za Balkan, ali i kao dopisnik za magazine “Reporter” iz BiH i “Status” iz Srbije. Od nedavno, ona je na poziciji Head of Development and Operations u Media Diversity Institute –USA u Njujorku. Marijinu biografiju možete pronaći OVDE.

Prijave za druženje i predavanje otvorene su do 13. aprila na mejl drustvo@pr.org.rs.

About urednik

Još novosti

RASPISAN KONKURS ZA PRIZNANJE 2020

Drage koleginice i kolege, Obaveštavamo vas da je danas, 28. jula 2020. godine raspisan konkurs …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *