Home / Aktivnosti / PRO PR GLOBE AWARDS 2020 – objavljeni dobitnici priznanja

PRO PR GLOBE AWARDS 2020 – objavljeni dobitnici priznanja

Tanja Tatomirović, Tamara Koštro i Lazar Bošković su dobitnici prestižnog priznanja PRO PR GLOBE AWARDS

Međunarodna komisija PRO PR GLOBE AWARDS, koju čine renomirani evropski i regionalni stručnjaci, odlučila je da će ove godine priznanje za svoj doprinos razvoju struke odnosa sa javnošću dobiti ugledni regionalni i strani komunikacioni stručnjaci. Dobitnici priznanja iz Srbije su Tanja Tatomirović, rukovodilac službe komunikacija za 24 tržišta Evrope i Evroazije u „Microsoft“-u, Tamara Koštro, službenica za komunikacije i medije u Delegaciji Evropske unije u Srbiji i Lazar Bošković, kreativni direktor i vlasnik agencije AgitPROP.

Pored navedenih, priznanja su dobili: Sylvain Pasqua, rukovodilac tima za evropsku kulturnu i kreativnu industriju u Evropskoj Komisiji, Grzegorz Szchapanski, izvršni direktor „Hill+Knowlton Strategies“, Fabio Marando, rukovodilac odnosa sa medijima „Casse depositi e prestiti“, Dick Fedorcio, član Upravnog odbora u bolnici „Heart of Kent“, David Holdstock, direktor za komunikacije u Udruženju lokalne samouprave u Londonu, Kazunori Azeyanagi iz Japana, predsednik i izvršni direktor preduzeća „Dentsu Public Relations Inc.“, Maribel Königer, rukovodilac komunikacija za ERSTE Austrija, Carlos Chaguaceda, direktor za komunikacije Madridskog muzeja „Museo del Prada“, Eva Maclaine, direktorica „Maclaine Communications“-a iz Velike Britanije i direktorica odbora CIPR („Charted Institute of Public Relations“), James Lakie, generalni direktor „Shamal Communications“-a iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Irena Kurtanjek, rukovodilac korporativnih poslova za Nestle u Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini, Nina Išek Međugorac, direktorica korporativnih komunikacija u Hrvatskom Telekomu i Dražen Dumančić, pomoćnik izvršnih direktora odnosa sa javnošću i marketinga Privredne banke Zagreb. U Sloveniju, PRO PR GLOBE AWARD ide u ruke Ksenije Benedetti, savetnice za poslovnu komunikaciju i protokol na Univerzitetu Primorska, Judita Vrečar, rukovodilac marketinga fabrike stakla Rogaška i Boris Črnič rukovodilac odnosa sa javnošću festivala Lent. Dušan Marković, rukovodilac korporativnog marketinga „Gemak Trade Skopje“ odnosi priznanje u Makedoniju. Melina Kamerić, ekspertkinja za PR i komunikacije pri „Al Jazeeri Balkans“ i Nino Ćorić, šef katedre Odnosa sa javnošću na Mostarskom Univerzitetu su dobitnici iz Bosne i Hercegovine, a Dragana Crvenica, direktorica komunikacionog sektora Erste banke Podgorica i Olivera Đukanović, šefica Kancelarije za odnose sa javnošću Vlade Crne Gore i savetnica predsednika Vlade Crne Gore su dobitnici iz Crne Gore.

Nakon što su bivši dobitnici u skladu sa pravilnikom nominovali kandidate, posebna Komisija je na osnovu analiza, medijskih  objava i drugih relevantnih podataka odlučila o imenima 24 dobitnika. Na svečanoj dodeli biće uručena i tri posebna priznanja: PRO PR Vision City gradu Žalcu, Vision Manager Danici Zorin Mijošek i PRO PR Infigo Award Takashi Inoue za poseban doprinos razvoju struke odnosa sa javnošću.

PRO PR GLOBE AWARDS je program nagrađivanja pojedinaca koji svojim radom doprinose boljoj percepciji i pozicioniranju profesije odnosa sa javnošću na lokalnom i globalnom nivou. Osnovan je 2012. godine povodom obeležavanja desete godišnjice PRO PR konferencije. Specifičan je po tome što  je namenjen prvenstveno pojedincima, a ne projektima, ali i po tome što za kandidaturu nije potrebno uplaćivati nikakve kotizacije.

Svečana dodela priznanja održaće se  20.3.2020. godine u hotelu Breza, Terme Olimia, Podčetrtek, u sklopu 18. izdanja međunarodne PRO PR konferencije.

Priznanje PRO PR GLOBE AWARDS uključuje i unikatne statue koje će za ovu priliku izraditi studenti Akademije primijenjenih umjetnosti iz Rijeke.

About urednik

Još novosti

Predstavljamo vam pobednike BalCannesa 2020. godine

Bruketa&Žinić&Grey najbolja je agencija BalCannesa 2020, dok je za najbolji projekat iz cele regije proglašen …