Home / Aktivnosti / PRO PR GLOBE AWARDS

PRO PR GLOBE AWARDS

Pre osam godina utemeljen je PRO PR GLOBE AWARDS, jedinstveni program nagrađivanja pojedinaca na području odnosa s javnošću koji se svake godine dodeljuje u sklopu vodeće međunarodne konferencije za odnose s javnošću, PRO PR. Do sada su 152 pojedinca zaslužila i zahvaljujući svom doprinosu dobila ova priznanja. Oni dolaze gotovo sa svih kontinenata, tako da dobitnici dolaze iz Indije, Sjedinjenih Američkih Država, Rusije, Nemačke, Italije, Velike Britanije, Turske, Austrije, ali i sa područja jugoistočne Evrope.

Ovaj program nagrađivanja specifičan je jer se za njega ne mogu prijaviti niti finansijski uplatiti kotizaciju institucije, agencije niti pojedinci već isključivo bivši dobitnici ovog priznanja koji nominuju naredne dobitnike u sklopu javno dostupnog Pravilnika o nominacijama. Ono po čemu se PRO PR GLOBE AWARDS specijalno ističe jest činjenica da su sve svetske nagrade na području komunikacija ili odnosa s javnošću uglavnom fokusirane na projekte, a ne na pojedince koji su ponekad zaboravljeni ili im se priznanja dodeljuju na kraju životnog veka. Iza svakog projekta stoje pojedinci – stručnjaci, koji zajedno sa svojim timovima upravljaju ili menjaju ugled institucija, kompanija, događaja ili pojedinaca, a uglavnom nenametljivo implementiraju ili stvaraju komunikacijske strategije koje menjaju svet oko njih, a PRO PR GLOBE AWARDS upravo to  nagrađuje. Ove godine četiri svetska udruženja odlučili su da pošalju svoje nominacije. IPRA (International Public Relations Association), ICCO (International Communications Consultancy Organisation), PRCA (The Public Relations and Communications Association) i CIPR (Chartered Institute of Public Relations).

Organizacioni odbor na čelu sa predsednikom PRO PR GLOBE AWARDS Danijelom Koletićem objaviće do kraja godine ovogodišnje laureate kojima će priznanja biti uručena u sklopu 18. PRO PR Konferencije, 20. marta 2020. Priznanja u obliku statue biti će autorska dela studenata Akademije primijenjenih umetnosti Sveučilišta u Rijeci.

About urednik

Još novosti

Održan How2PR – Stanje PR struke za vreme i nakon pandemije

U organizaciji Društva Srbije za odnose s javnošću 28. maja 2020. godine održan je prolećni …