Home / Aktivnosti / Aktuelno / Studentska PR sekcija / Seminar o odnosima s javnošću na Fakultetu političkih nauka- PR dani FPN

Seminar o odnosima s javnošću na Fakultetu političkih nauka- PR dani FPN

Studentski PR Team Fakulteta političkih nauka u saradnji sa Studentskom sekcijom Društva Srbije za odnose s javnošću na Fakultetu političkih nauka 12. i 13. maja 2009. godine je po prvi put realizovao PR dane (PR DAYS FPN), dvodnevni seminar o odnosima s javnošću. Upoznavanje sa funkcionisanjem i radom PR sektora u različitim kompanijama, institucijama, nevladinim organizacijama i agencijama je motivisalo studente koji su učestvovali na seminaru da stiču neformalno obrazovanje i praktična iskustva iz oblasti odnosa s javnošću.

Primarni cilj seminara je da se ojačaju odnosi s javnošću i komunikacija među studentima na fakultetima Beogradskog univerziteta. Dugoročno posmatrano, organizatori seminara su imali za cilj da ostvare regionalnu i međunarodnu saradnju sa studentskim sekcijama, prvenstveno iz Slovenije i Hrvatske.

PR dani FPN su okupili studente Beogradskog Univerziteta/ FPN, FON, Ekonomski, Megatrend, Singidunum, Union, Pravni/

Predavači na PR danima FPN su bili: Dragan Sakan (New moment), afirmisani predavač na svetskim univerzitetima, koji je svojim predavanjem studente podstakao na nove ideje i upoznao ih sa novim tehnologijama u komuniciranju, Dragan Ćirić (Context) koji je studentima govorio o kreiranju brendova i njihovoj vezi sa PR-om. Milica Ličina (Jafa) je prezentovala strategiju uvođenja novog proizvoda na tržište.

Drugog dana seminara, predstavnici Erste banke studentima su predstavili značaj društveno odgovornog poslovanja i prezentovali projekat „Centrifuga“. Rian H. Hariss (Press officer u ambasadi SAD) je održao predavanje o funkcionisanju odnosa s javnošću pri ambasadi i o odgovornosti koju ima Press biro, a nakon toga je Maja Gabrijan, direktor edukacije iz McCann Ericsson –a održala radionice o ličnom PR-u.

Projekat će se realizovati i naredne godine.

About admin

Još novosti

Mladi ove godine SEMPLuju besplatno

SEMPL i ove godine uvodi novosti. 20. rođendan želi da proslavi i sa svima onima, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *