Home / Aktivnosti / Aktuelno / Studentska PR sekcija / Studija slučaja i propozicije za takmičenje studenata “PRilika 2012”

Studija slučaja i propozicije za takmičenje studenata “PRilika 2012”

Na prvo nacionalno takmičenje studenata u oblasti odnosa s javnošću prijavile su se 33 ekipe odnosno 117 studenata i studentkinja sa ukupno 25 državnih i privatnih visoko-obrazovnih institucija u Srbiji. Prijavljene ekipe dolaze sa četiri fakulteta sa sedištem u Novom Sadu, sedam visoko obrazovnih institucija iz Niša i 14 fakulteta iz Beograda. Pravo učešća imali su redovni i vanredni studenti osnovnih akademskih i master studija na državnim i privatnim fakultetima u Srbiji, mlađi od 27 godina.

U petak, 19. oktobra 2012. godine, objavljen je zadatak, kao i propozicije za učesnike prvog nacionalnog PR takmičenja studenata. Svi studenti i studentkinje dobili su na mejl studiju slučaja kompanije NIS Gasprom Neft na kojoj će raditi do 5. novembra 2012. godine, kada je rok za predaju radova. Stručni žiri sastavljen od uglednih stručnjaka iz oblasti odnosa s javnošću, ocenjivaće i u uži izbor izabrati pet najuspešnjih radova koji će se plasirati u finale takmičenja, a koje će se održati 28. novembra u Novom Sadu u okviru konferencije PRilika 2012. Finalisti će svoje radove braniti ispred stručnog žirija, a pobednički tim imaće priliku da svoj rad predstavi na samoj konferenciji 30. novembra, kao i da bude na praksi u velikoj svetskoj kompaniji koja je pripremila studiju slučaja.

Cilj takmičenja je da ponudi mogućnost zainteresovanim studentima da, kroz rešavanje studije slučaja, prodube svoja znanja, praktično ih primene i testiraju kroz kreativno rešavanje zanimljivih poslovnih situacija i izazova u oblasti komunikacija i odnosa s javnošću. Organizacija ovog takmičenja predstavlja i jedan vid promocije, unapređivanja i razvoja struke odnosa s javnošću, što predstavlja jedan od značajnih ciljeva i zadataka DSOJ-a.

Studiju slučaja i detaljne propozicije takmičenja možete preuzeti OVDE.

Više informacija o studentskom takmičenju možete dobiti putem mejla drustvo@pr.org.rs.

About urednik

Još novosti

Mladi ove godine SEMPLuju besplatno

SEMPL i ove godine uvodi novosti. 20. rođendan želi da proslavi i sa svima onima, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *