Home / Aktivnosti / Twitter će predlagati korisnike koje bi trebalo da prestanete da pratite na ovoj društvenoj mreži

Twitter će predlagati korisnike koje bi trebalo da prestanete da pratite na ovoj društvenoj mreži

Društvene mreže korisnicima  predlažu osobe koje možda poznaju ili bi se mogli povezati sa njima, ali Twitter se odlučio na jedan neobičan eksperiment…

Twitter konstantno eksperimentiše sa novitetima i testira potencijalne nove opcije sa kojima bi poboljšao iskustvo korišćenja ove društvene mreže i omogućio prikazivanje sadržaja koji će korisnicima biti što zanimljiviji i atraktivniji. Brojne su promene koje su tokom godina uveli – poput Facebooka, tvitovi se više ne prikazuju hronološkim redom, dodat je deo sa najvažnijim objavama koje su korisnici propustili dok nisu koristili ovu mrežu, povećan je broj znakova itd., a jedna od opcija koju su nedavno testirali posebno je zanimljiva.

Naime, proteklih dana deo korisnika Twittera primetio je kako im ova mreža, osim preporuka koje bi korisnike mogli da prate, preporučuje i koje bi korisnike mogli da prestanu da prate. Reč je o neočekivanoj opciji jer, dok npr. iz Facebooka uvek govore kako je njihov cilj povezivanje korisnika, Twitter korisnicima pomaže u prestanku praćenja osoba koje im, barem prema njihovom algoritmu, nisu zanimljive.

Na upite novinara iz kompanije su potvrdili testiranje ove opcije koja bi, smatraju u Twitteru, trebala pomoći u stvaranju timelinea koji će im biti važan i na kojem će se prikazivati samo one informacije koje su im bitne.

Napominju kako je ovaj test bio dostupan jako malom broju korisnika i da su želeli da vide da li će korisnici zaista prestati da prate profile koje im je Twitter predložio, na osnovu tih informacija u budućnosti bi ovu opciju mogli omogućiti svim korisnicima. Hoće li se to zaista dogoditi još nije poznato, kao što nije poznato hoće li Twitter ovu opciju ponovno testirati među većim brojem korisnika.

Izvor: Zimo.hr / Hrvoje Jurman
Foto: Pixabay

About urednik

Još novosti

PRIZNANJE 2019 – Kategorija “Velika PR agencija godine”

Konkurs Društva Srbije za odnose s javnošću za prijavu radova za ovogodišnju 22. po redu …