Home / Aktivnosti / Twitter suspendovao 70 miliona lažnih naloga u maju i junu

Twitter suspendovao 70 miliona lažnih naloga u maju i junu

Twitter je ubrzao uklanjanje lažnih naloga, suspendujući 70 miliona lažnih naloga u maju i junu kako bi se smanjilo širenje dezinformacija. To je dvostruko više od onog što je socijalna platforma suspendovala u oktobru, navodi The Washington Post.

Twitterova pojačana aktivnost u segmentu čišćenja popularnog mikroblog servisa je već alarmirala neke korisnike. Tokom februara, platforma je obavestila korisnike da planira da se otarasi botova, ali da ova akcija nije usmerena ka konzervativcima. Međutim, kompanija je istovremeno iskoristila priliku da se otarasi naloga koji spamuju retvitove, kako bi se promovisala iskrenija interakcija među korisnicima.

Suspendovanje 70 miliona naloga možda deluje kao udar na napore kompanije da poveća svoju korisničku bazu, ali ovaj potez nije imao previše uticaja na aktivne korisnike. Prema navodima Twitterovog potpredsednika za Poverenje i sigurnost, aktivni nalozi su nastavili sa redovnom objavom tvitova.

Izvori, bliski pomenutoj temi, sugerišu da su postojale burne interne debate o odluci da se uklone lažni nalozi sa Twittera. Tvrdi se da je postojao i politički pritisak, nakon što je Kongres SAD tražio od Twittera da se otarasi lažnih naloga kontrolisanih od strane Rusije. Ovo je još jedan od razloga koji su Twitter naterali da preduzme oštrije korake u borbi protiv botova na svojoj platformi.

Izvor: benchmark.rs
Foto: Pixabay

 

About urednik

Još novosti

PRIJEM 2019! – Društvo Srbije za odnose s javnošću dodelilo godišnje nagrade

New Moment New Ideas Company proglašena je za najbolju agenciju za odnose sa javnošću za …