Home / Aktivnosti / Ukupno 15 finalista ulazi u trku za Effie nagradu

Ukupno 15 finalista ulazi u trku za Effie nagradu

Specijalni žiri, odabrao je ove godine petnaest radova koji će ući u trku za prestižnu Effie nagradu. Ko će ove godine osvojiti ovu laskavu titulu, koja je prepoznatiljiva u celom svetu, saznaćemo na gala ceremoniji koja će biti organizovana 12. juna.

U trci za Effie učestvuju svi kandidati koji su prijavili marketinške aktivnosti sprovedene u periodu od 1. januara 2018. do 31. decembra 2018.

Kampanje koje su se našle na listi najefektivnijih u ovoj fazi takmičenja su:
Pšenično je Zaječarsko
Nectar – Već 20 godina nije svejedno! (U tri kategorije)
#RADIMuMEKU
Vip Kinoteka
Booster – BEE MAD!
Transparentni keš krediti
Munchmallow – Priča za sebe (U dve kategorije)
Smartić Satić
Vip Žabalesku prepaid
Total
Vip Back to school family platforma
Intarifa postpaid – čet intervjui

Nova sezona takmičenja počela je 4. februara, kada je otpočelo prijavljivanje. Ove godine takmičari na raspolaganju imaju ukupno 18 kategorija.
U prvoj rundi žiriranja učestvovala su ukupno 37 stručnjaka u oblasti marketinških komunikacija, koji su imali zadatak da od više desetina pristiglih radova izaberu one koje smatraju najefektivnijim.

Žiriranje je sprovedeno u toku dva dana koje su moderirali potpredsednica Žirija, Jelena Šarenac (Henkel) i predsednik, Srđan Bogosavljević (Ipsos).
Finalna runda žiriranja zakazana je za 16. maj.

Ove godine dodela Effie nagrada organizuje se po treći put u Srbiji. U prethodne dve godine dodeljeno je ukupno 13 bronzanih Effie trofeja, četiri srebra i jedan zlatni Effie.

Effie nagrade su globalno poznate među oglašivačima i agencijama kao nagrade koje ističu efektivnost komunikacija, odnosno one koje prepoznaju sve oblike komuniciranja koji doprinose uspehu brendova.

 

About urednik

Još novosti

FOCUS – konferencija o inovacijama i komunikacijama u javnoj upravi i javnim kompanijama

Pozivamo vas da učestvujete online na FOCUS konferenciji o inovacijama i komunikacijama u javnoj upravi …