Home / Članstvo / Vesti članova DSOJ / Edukacija – Unapredi svoje znanje

Edukacija – Unapredi svoje znanje

COTRUGLI 2Čemu služi E/MBA, a uz to i radi?

Neda Zajko Marković je već četiri godine član tima COTRUGLI poslovne škole u Beogradu, vodeće škole tog tipa u Jugoistočnoj Evropi. Prvo je radila kao menadžer programa i koordinator društvenih medija, a sada je na poziciji marketing menadžera. Od osnivanja 2002. godine, kroz Školu je prošlo više od 1500 lidera i menadžera iz regiona, među kojima je bilo i komunikacijskih stručnjaka sa kojima je Neda imala priliku da se susretne.

Koliko su stručnjaci iz oblasti odnosa s javnošću zainteresovani za programe Vaše škole?

– Oko 15 odsto ljudi u svakoj generaciji dolazi iz oblasti marketinga, komunikacija i odnosa sa javnošću. To su uglavnom direktori marketinških i PR kompanija, vođe malih i velikih timova, marketing i PR menadžeri. U celom regionu je preko 200 komunikacijskih stručnjaka prošlo kroz ove programe, od čega više od 30 iz Srbije.

Uzimajući u obzir da najveći broj polaznika dolazi iz farmaceutskih, građevinskih i IT kompanija, koji su benefiti programa za PR profesionalce?

Naš E/MBA program obuhvata sfere opšteg menadžmenta i značajan je profesionalcima koji dolaze iz različitih industrija pa i PR profesionalcima. Cilj ovakve vrste edukacije je da da širu sliku o tome kako svet biznisa funkcioniše, kako bi menadžeri i lideri razvijali preduzetnički način razmišljanja i bili proaktivni i inovativni u svom poslovnom okruženju. Ta znanja se stiču kroz hard skills module, kao što su finansije i računovostvo, i soft skills module, kao što su liderstvo i lični razvoj. Znanja iz finansija im pomažu da budu veštiji u budžetiranju, statistika im pomaže da bolje analiziraju i razumeju potrebe klijenata i ciljne publike, dok im liderstvo i lični razvoj pomažu da što bolje vode i motivišu svoje timove i prave balans između privatnog i profesionalnog života.

Kako se zainteresovani komunikacijski stručnjaci mogu bolje upoznati sa programima koje nudi COTRUGLI?

COTRUGLI bar jednom godišnje organizuje besplatno predavanje ili otvorena vrata. Ove godine, COTRUGLI organizuje jednodnevno Experience E/MBA predavanje sa profesorom Kitom Heronom na temu preduzetnišva, koje će se održati 10. novembra u prostorijama Škole u Beogradu, a svi zainteresovani mogu da se prijave do 3. novembra na sajtu COTRUGLI poslovne škole. Ovo je jednistvena prilika da svi zainteresovani saznaju više o preduzetništvu i programu Škole, da upoznaju COTRUGLI tim, prošire svoju poslovnu mrežu i ostvare popust od 20 odsto pri upisu na program.

About urednik

Još novosti

Poziv za otvorene treninge – Maverick Consulting

Timu Maverick Consulting upravo su se priključili iskusni eksperti za PR i komunikaciju, prodaju i …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *