Home / Aktivnosti / UNRULY Home predstavlja kako će izgledati “kuća budućnosti”

UNRULY Home predstavlja kako će izgledati “kuća budućnosti”

Koliko povezanih uređaja možemo imati u našem domu? Mnogo više nego što mislimo!

Londonsko preduzeće Unruly već neko vreme uživo prikazuje kako će izgledati kuća budućnosti. Sve je jasnije da će fraza “dodaj u korpu” biti jedna od najčešćih fraza, koju ćemo u budućnosti izgovarati u našim domovima.

Unruly je u samom centru Londona dizajnirao i opremio kuću od 185 kvadratnih metara, čija je svrha da posetiocima i pre svega oglašivačima predstavi uzbudljiv izgled budućnosti i da ih inspiriše na razmišljanje o tome, kako bi novu generaciju tehnologije mogli da upotrebe u okviru emotivnog obraćanja ljudima, kad se radi o domovima, isprepletenim pametnim uređajima. U “povezivom domu budućnosti” tako su u realnom životnom okruženju predstavljeni neki najuzbudljiviji uređaji i tehnologije budućnosti.

U kući se snimaju brojne zanimljive emisije, a rukovodilac projekta je Simon Gosling, futurista nagrađen tehnološkim oskarom, koji će biti jedan od predavača na SEMPL.

Simon je futurista u pravom smislu te reči. On je trend seter u oblastima veštačke inteligencije, virtuelne stvarnosti, internet uređaja i povezivih domova. Može se pohvaliti dugom listom klijenata, za koje je stvorio produbljeno interaktivno iskustvo: BMW, Charlotte Tilbury, Google, Lufthansa, River Island, Subway, Tate Modern, Ted Baker, Walmart i sl. Ove godine je dobio i oskara u oblasti tehnologija, nagradu tehnološki pionir godine (Tech Pioneer 2018).

Izvor: Sempl, Unruly Future Home

About urednik

Još novosti

Dodeljene četiri srebrne i četiri bronzane Effie nagrade

Na gala ceremoniji koja je upriličena pred oko više od 200 zvanica, u Ateljeu 212, …