Home / Aktivnosti / Završen je 47. Sofest – dodeljene nagrade festivala

Završen je 47. Sofest – dodeljene nagrade festivala

Nezaboravnu festivalsku atmosferu, i ove godine, zabeležile su mlade kolege sa Fakulteta dramskih umetnosti kratkim filmom o ovogodišnjem festivalu koji je emitovan pred dodelu nagrada.

Odbor festivala posebno se zahvalio gospođi Nadi Savkić na dugogodišnjoj podršci festivalu. Nakon projekcije kratkometražnog filma Poziv u kome ona igra glavnu ulogu, Aleksandar Avramović, član odbora Sofest-a uručio je Nadi Savkić zahvalnicu.

Zvuci fanfara označili su i početak ceremonije dodele nagrada o kojima je odlučivao stručni žiri (sastavljen od prošlogodišnjih laureata) u sastavu: predsednica Hristina Popović – glumica, Bojan Vuletić– reditelj i Igor Đorđević – glumac. Hristina Popović zbog profesionalnih obaveza večeras nije bila sa nama.

NAGRADE 47. SOFEST-a

GRAND PRIX festivala – najboljem filmu ”Izgrednici”, producentskoj kući Biberče.

Nagrada za najbolju režiju dodeljena je Lazaru Bodroži za film ”Ederlezi Rajzing”.

Nagrada „Mira Stupica“ za najbolju žensku ulogu dodeljena je Jovani Gavrilović za film ”Horizonti”.

Nagrada „Bata Živojinović“ za najbolju mušku ulogu dodeljena je Radovanu Vujoviću za film ”Izgrednici”.

Specijalno priznanje stručnog žirija dobila je Marta Bjelica za ulogu u filmu ”Izgrednici”.

Nagrada publike je otišla filmu Nigde, Predraga Velinovića.

Odluku o nagradi publike za najbolji film doneo je žiri publike u sastavu: Slađana Stojanović, Vladan Babić i Snežana Daničić.

SOFEST PLUS
Četiri nagrađena filma: Nigde u 15h , Horizonti u 17h, Ederlezi Rajzing u 19h i Izgrednici u 21h – će činiti filmski maraton, koji će biti prikazan u Domu omladine Beograda, u ponedeljak, 9. jula. Ulaz je, kao i u Sopotu, besplatan.

Ovaj mali poklon ljubiteljima filma u Beogradu je novi programski iskorak Sofest-a, za koji verujem da će postati tradicionalan. Sofest Plus su omogućili Sekretarijat za kulturu grada Beograda i Dom omladine.

Predsednik odbora festivala i opštine Sopot, Živorad Milosavljević, pozvao je publliku da se prvog utorka u julu 2019. godine okupi na istom mestu, na 48. Sofestu!

About urednik

Još novosti

WARC Globalni trendovi u oglašavanju

Rast oglašavanja u društvenim medijima prepolovio se tokom prošle godine. Facebook je u potrazi za …