Home / Aktivnosti / PRILIKA 2019 – Promocija knjige “Korporativen komunikacije za primer”

PRILIKA 2019 – Promocija knjige “Korporativen komunikacije za primer”

Na ovogodišnjoj Prilici nakon završenih predavanja i prezentacija održaće se promocija knjige “Korporativne komunikacije za primer” autora prof. dr Danijele Lalić i prof. dr Tamare Vlastelice.

Savremeno poslovanje u potpunosti je u funkciji uspešnog poslovnog komuniciranja. Problemi i greške koje nastaju u poslu veoma često su posledica nepotpune, pogrešne ili nejasne komunikacije. Potreba da se osvetle i objasne korporativne komunikacije predstavlja imperativ uspešnosti poslovnih procesa. Knjiga Korporativne komunikacije za primer čini integralno, dobro osmišljeno i praktično potkrepljeno naučno i praktično štivo namenjeno svima koji se bave komunikacijama ili sarađuju sa onima koji se bave tim poslom. Zapravo, kada ove dve grupe identifikujemo, postaje jasno da veoma mali broj pojedinaca ostaje izvan njih. Korporativne komunikacije danas predstavljaju put do poverenja zaposlenih, korisnika, klijenata i šire javnosti, koji nije kratak već zahteva negovanje uzajamnog odnosa koji u rezultatu ima poverenje i lojalnost. Ovaj udžbenik je značajan za razumevanje principa efektivnih komunikacija i načina njihove primene u različitim poslovnim kontekstima. Zato je koristan za akademsku javnost i studente koji izučavaju oblast komunikacija, kao i za sve profesionalce koji se bave ovim poslovima u praksi. Teorijski deo predstavlja celinu u sagledavanju korporativnih komunikacija, a 17 primera iz prakse odabrani su tako da čine celinu i pokrivaju sve značajnije industrijske izazove i društvene pojave, i daju prikaz aktuelnog stanja sektora komunikacija u Srbiji. Kroz jasno predstavljen metodološki okvir, primeri prikazuju primenu teoretski zasnovanog pristupa u praksi. Direktno uporište u teorijsko-metodološkim osnovama ovaj udžbenik svrstava u nezaobilazno štivo studijskih programa, ali i kurseva profesionalne edukacije na temu naprednog korporativnog komuniciranja. Primeri predstavljeni u publikaciji mogu pomoći i akademskoj i stručnoj javnosti da shvate i lakše primenjuju principe i primenu korporativnih komunikacija u različitim poslovnim situcijama, jer povezuju teoretske koncepte i njihovu primenu u praksi. Autorke svoje dugogodišnje praktično iskustvo upotpunjuju sa najnovijim trendovima u razvijenim zemljama, birajući i selektujući najadekvatnije primere, što knjizi daje vrednost i u vremenu koje dolazi, vezujući dokazane parametre komuniciranja sa dolazećim tehnološkim izazovima u ostvarivanju veze na relaciji kompanija–zaposleni i kompanija–klijenti. U vremenu pojava kvazistručne literature iz oblasti komunikacija, koja se zasniva na problematičnom prepoznavanju komunikacionih alata i nesistematičnom i nekonzistentnom razumevanju potreba svih interesnih grupa, a bez uvida u određenost stepena tehnološke složenosti, pojava jedne ovakve knjige predstavlja putokaz za izbegavanje problema s kojima se suočavamo – pojave da tehnologija vodi komunikacione procese, umesto da komunikacioni zahtevi diktiraju upotrebu tehnoloških rešenja.

Promocija knjige održaće se na konferenciji PRilika 2019 od 16:30h, svi zainteresovni mogu besplatno da prisustvuju promociji prijavom na mejl: drustvo@pr.org.rs

Jedanaestu po redu konferenciju Prilika, pod nazivom “Umetnost komunikacije”, Društvo Srbije za odnose s javnošću organizuje  25. oktobra 2019. godine u Svečanoj sali Beogradskog sajma u Beogradu sa početkom u 10:00 časova.

Informacije o programu i načinu prijave na konferenciju možete saznati na sajtu prilika.pr.org.rs ili putem mejla drustvo@pr.org.rs.

About urednik

Još novosti

Eventiada IPRA GWA će po prvi put objaviti PR Visionnaire nagradu za lični doprinos, i proširiti listu nominacija za podršku UN SDG-ovima

Najveća nagrada za komunikacije u Istočnoj Evropi, Centralnoj Aziji i ZND – Eventiada IPRA GWA …